zabava ob masažnem bazenu Lay-Z-Spa

Ne glede na to, ali svoj masažni bazen Lay-Z-Spa® postavljate prvič ali pa ga pred novo kopalno sezono ponovno jemljete iz embalaže, smo za vas pripravili 10 nasvetov, ki jih je vredno upoštevati pri postavitvi. Od izbire mesta za postavitev, pa do razlage, katere kemikalije potrebujete za svoj masažni bazen - preberite si, kaj vse je potrebno za popolno namestitev vašega masažnega bazena v notranjem ali zunanjem okolju.

Postavitev masažnega bazena v kot, kjer ni nikomur na poti.

1. Preberite navodila za uporabo vašega masažnega bazena

Seveda nam je jasno, da si skoraj nihče med vami ne želi trošiti časa z branjem priročnikov z navodili, vendar pa so ta resnično uporabna in vam bodo bistveno olajšala postopek postavitve! Poleg številnih koristnih napotkov v zvezi z napihovanjem in praznjenjem vašega masažnega bazena ter pomembnih informacij glede varnosti je v priročniku z navodili še cel kup pomembnih podrobnosti, ki vam bodo v pomoč, da boste svoj novi napihljivi bazen Lay-Z-Spa® na pravilen način postavili, po zaključeni sezoni pa tudi pospravili. Ste izgubili svoj priročnik z navodili? Kontaktirajte nas.

2. Oglejte si video posnetke o postavitvi masažnega bazena Lay-Z-Spa®

Video posnetki so odličen vizualni vodnik za pomoč pri namestitvi vašega masažnega bazena Lay-Z-Spa®. Oglejte si naš Youtube kanal --> Bestway Slovenija in vaš bazen bo v trenutku napihnjen ter napolnjen z vodo!

3. Temeljito razmislite o mestu postavitve

Morda je slišati več kot očitno, vendar kljub temu ne pozabite: ko bo vaš masažni bazen napolnjen z vodo, ga boste morali ponovno izprazniti, če ga boste želeli postaviti na kako drugo mesto. Zato pred namestitvijo dobro razmislite, kje bi bil najboljši prostor zanj, saj bo vsako premikanje najmanj zelo zamuden projekt. Vprašajte se, ali je na predvidenem mestu komu v napoto, ali je na mestu z dovolj sence itd. Postavitve se lotite šele, ko boste prepričani, da ste odkrili popolno lokacijo.

Za ponazoritev: Napihljivi masažni bazen Lay-Z-Spa®™ Hawaii HydroJet Pro™  denimo tehta celih 795 kg, ko je napolnjen z vodo, zato bi ga bilo izjemno zahtevno premikati. Zaradi teže, ki jo ima napolnjen bazen, je prav tako ključnega pomena, da ga namestite na vzdržljivo površino.

Pred polnjenjem vašega masažnega bazena razmislite tudi o tem, ali bo mogoče enostavno dostopati do črpalke.

Ko je govora o praznjenju bazena, je treba imeti v mislih tudi namestitev v bližini odtoka. Z investicijo v odtočno črpalko za praznjenje s pretokom 3.028 litrov na minuto se boste sicer lahko tega opravila lotili na poljubni lokaciji, opravili pa v le nekaj minutah.

4. Zagotovite, da so tla gladka in ravna

Postavitev masažnega bazena na negladko ali neravno površino lahko povzroči celo vrsto težav.

Preden pričnete z namestitvijo, uporabite vodno tehtnico in preverite izbrano površino. S tem boste preprečili neenakomerno porazdelitev vode in neenak pritisk na oblogo vašega masažnega bazena, s tem pa boste poskrbeli za boljšo kopalno izkušnjo in seveda daljšo življenjsko dobo izdelka.

5. Uporabite talno zaščito

Podloga za masažne bazene pomaga zmanjšati izgubo toplote in ščiti dno vašega bazena pred poškodbami. S tem, ko pomagate zmanjšati količino toplote, ki izstopa iz vašega masažnega bazena, boste vzdrževali enakomerno temperaturo in znižali tudi stroške ogrevanja.

6. Namestite svoj masažni sistem tako, da bo varen pred vetrom

S postavitvijo svojega masažnega bazena Lay-Z-Spa® v objekt, kot je ograja, stena, uta ali Lay-Z-Spa® Dome, boste omejili njegovo izpostavljenost vetru, s tem pa tudi zmanjšati obratovalne stroške vašega masažnega bazena.

Pri nameščanju črpalke poskrbite za to, da je slednja dovolj oddaljena od zaščite pred vetrom, tako da lahko neovirano hodite okrog nje. Če črpalko namestite preblizu stene ali ograje, lahko pride do odboja zvoka, kar lahko povzroči višjo glasnost črpalke. Temu se najlajže izognete tako, da namestite črpalko na nasprotno stran svoje zaščite pred vetrom.

7. Pazite, da v bližini ni ostrih predmetov!

Ostri predmeti in napihljivi masažni bazeni ne sodijo skupaj! Če bi bazen radi namestili blizu žive meje, slednjo redno vzdržujte in tako preprečite, da bi njene veje segle do zunanjosti bazena. Tudi na hišne ljubljenčke je treba paziti, saj ima lahko njihova razigranost v kombinaciji z njihovimi malimi ostrimi kremplji in zobmi za posledico uhajanje zraka iz napihljivega dela vašega vodnega masažnega raja!

Zgornje pravilo velja tudi za ostre predmete na podu. Izogibajte se torej postavitvi bazena na prod in ne pozabite predhodno preveriti površine, na katero nameravate postaviti svoj masažni bazen, saj ga nikakor ne boste več sposobni premakniti, ko bo napolnjen z vodo!

8. Založite se s kemikalijami & dodatki

Kako ohraniti vodo vašega bazena Lay-Z-Spa® kristalno čisto? Gre za preprost postopek, a le, če imate na voljo prave kemikalije in dodatke.

Prav tako je pomembno zagotoviti, da imate več kot dovolj filtrskih vložkov. Filtrski vložek lahko iz vašega masažnega bazena učinkovito izloči kakršno koli umazanijo in druge nečistoče. Redno umivanje filtrskih vložkov s toplo vodo lahko podaljša njihovo življenjsko dobo, če pa se morate založiti s filtri, uporabite Filtrski vložek VI za masažne bazene Lay-Z-Spa®™.

Čiščenje masažnega bazena.

9. Upoštevajte temperaturo okolice

Zlato pravilo narekuje, da svojega masažnega bazena Lay-Z-Spa® ne smete uporabljati, če temperatura okolice znaša 4 ºC ali manj. To pa zato, ker vedno obstaja nevarnost, da bi voda v črpalki ali bazenu zmrznila, kar bi povzročilo nepopravljivo škodo. V takem primeru ne morete uveljavljati zahtevkov iz naslova garancije.

Toda če ste lastnik masažnega bazena nove generacije (model 2021), slednjega lahko uporabljate celo leto. Po zaslugi tehnologije Freeze Shield™ črpalka namreč preide v način varčevanja z energijo, pri tem pa z vzdrževanjem stalne notranje temperature prepreči zmrzovanje.

10. Ne uporabljajte kabelskega podaljška

Črpalke za napihljivi masažni bazen Lay-Z-Spa® se dobavljajo s kablom dolžine 7 metrov, ki kupcem običajno zadošča, da dosežejo najbližjo ozemljeno vtičnico z RCD zaščito. Toda če kabel ni dovolj dolg, vam priporočamo, da se obrnete na kvalificiranega električarja, da vam bo ozemljeno vtičnico z RCD zaščito namestil bližje bazenu. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost električnega udara.

Postavitev masažnega bazena na domačem vrtu.