voda v bazenu

Črpalka vašega napihljivega masažnega bazena ne deluje pravilno, na zaslonu pa se prikazuje koda okvare? V tem članku smo za vas zbrali razloge za nepravilno delovanje črpalke ter nasvete, kako napake preprosto in učinkovito odpraviti. 

Napaka E01

Se je na nadzorni plošči izpisalo opozorilo o napaki E01? To pomeni, da senzor vodnega toka ni v pravilnem položaju ali je okvarjen

S pomočjo digitalnega zaslona upravljate s svojo črpalko za masažni sistem.

V tem primeru, sledite spodnjim korakom:

  • izključite črpalko, jo 3-krat rahlo udarite ob strani in jo nato ponovno priključite. Če se črpalka ne odziva, jo zasukajte na bok, da premaknete položaj senzorja.
  • priporočamo, da z vrtno cevjo izperete odprtini B in C na črpalki. Vrtno cev najprej vstavite v odprtino B in pustite, da voda teče 2-3 minute. Postopek ponovite še v odprtini C.

Napaka v pretoku vode se lahko pojavi tudi, če naprava ni priključena na fiksno vtičnico. Za priključitev črpalke vašega masažnega bazena v električno omrežje zaradi varnosti ne uporabljajte podaljškov.

Če napake z zgoraj opisanim postopkom ne uspete odpraviti, se obrnite na naš podporni center za več informacij.

Napaka E02

Če črpalka zazna zmanjšan pretok vode, bo nadzorna plošča prikazala obvestilo o napaki E02. Eden izmed glavnih razlogov zanjo je nepravilno vzdrževanje filtrskega vložka. Da odpravite napako, sledite spodnjim korakom:

  • izključite vtikač iz vtičnice in pred ponovno priključitvijo ter ponastavitvijo PRCD-ja počakajte 30 sekund; Tako boste preklicali obvestilo E02.

Napaka stare črpalke

Drugi razlogi za napako E02

  • Zaporni čepi so še vedno v bazenu. Pred filtriranjem ali, segrevanjem bazenske vode oz. pred aktivacijo mehurčkov vedno odstranite zaporne čepe z notranje strani bazena.
  • Filtrski vložki so umazani. Odstranite filtrski vložek iz ohišja filtra in preverite, ali je umazan. Po potrebi filtrski vložek očistite ali zamenjajte z novim. Pred namestitvijo se prepričajte, da je filter čist in suh.
  • V odprtinah na črpalki so se nabrale obloge. Priporočamo čiščenje odprtin B in C na črpalki, zopet s pomočjo vrtne cevi. Slednjo najprej vstavite v odprtino B in pustite, da voda skoznjo teče 2-3 minute. Postopek ponovite še v odprtini C.
  • Očistite mrežice na notranji strani masažnega bazena vseh nečistoč in ostankov vodnega kamna.
  • Preverite tesnila na odprtinah in jih v primeru poškodb zamenjajte.
  • Senzorji pretoka vode ne delujejo. Če zgornji postopki za e odpravljanje težav, niso obrodili sadov, senzorji pretoka vode morda ne delujejo. Za več pomoči pri tem se obrnite na naš Podporni center.

Napaka v pretoku vode se lahko pojavi tudi, če naprava ni priključena na fiksno vtičnico. Za priključitev črpalke vašega masažnega bazena v električno omrežje zaradi varnosti ne uporabljajte podaljškov.

Priključitev črpalke na masažni bazen Lay-Z Spa.

Napaka E03

Obvestilo o napaki E03 se pojavi, če je težava, povezana s temperaturo. V tem primeru vas črpalka obvešča, da je ta pod 4°C (v tem primeru masažnega bazena ne uporabljajte). V takšnem primeru je najprej treba preveriti temperaturo vode s termometrom.

  • Če je temperatura vode nižja od 4°C, izključite črpalko in počakajte, da temperatura doseže 10° C, nato črpalko zopet vključite.
  • Če je temperatura vode višja od 4°C, črpalko izključite in ponovno vključite. Če obvestilo o napaki ni izginilo, je senzor za temperaturo pokvarjen.

Napaka E04

Napaka E04 je prav tako povezana s temperaturo; v tem primeru je temperatura vode nad 50°C (v tem primeru masažnega bazena ne uporabljajte). Temperaturo vode vedno preverite s termometrom:

  • Če je temperatura vode med 40° in 50°C, izključite črpalko in počakajte, da temperatura vode doseže 38°C, nato črpalko ponovno vključite.
  • Če je temperatura vode nižja od 40°C, črpalko izključite in priključite. Če ta še vedno prikazuje napako E04, je senzor za temperaturo pokvarjen.

Masažni bazen Lay-Z Spa Havana.

Napaka E05

V primeru napake E05 črpalka zaznava težave s konektorjem senzorja   temperature ali pa so senzorji temperature pokvarjeni

Napaka E06

V primeru neuspešnega zaključka testiranja črpalke masažnega bazena, se pojavi obvestilo o napaki E06. Izključite in vključite črpalko, če se težava znova pojavi, to pomeni, da varnostni sistem masažnega bazena zaznava nevarno situacijo in bazena zato ne smete uporabiti.

Napaka E08

Zakaj se na nadzorni plošči pojavi obvestilo o napaki E08? Gumb RESET se je izključil. Možni rešitvi sta dve:

  • Če je temperatura vode višja od 52, bazena ne uporabljajte, vse dokler ta spet ne doseže 35. Izključite črpalko in z majhnim in tankim predmetom pritisnite na GUMB RESET na črpalki. Nato ponovno priključite črpalko.
  • Če je zunanja temperatura nad 40 ali je črpalka neposredno izpostavljena sončni svetlobi, lahko temperatura črpalke preseže 52 in povzroči, da se gumb RESET izključi. V tem primeru, izključite črpalko in počakajte, da se ta ohladi, nato pritisnite na gumb RESET in ponovno zaženite napravo za segrevanje.

Napaka E09

Ta vrsta obvestila pomeni težavo na toplotni varovalki.

Kontroliranje črpalke v masažnem bazenu preko funkcijske naprave.

Obvestili o napakah E10 in E11 veljata samo za modele masažnih bazenov s klorinatorjem.

Napaka E10

Če zaslon prikazuje obvestilo o napaki E10, je do tega prišlo, ker je v vodi preveč soli ali je iz bazena izhlapelo preveč vode. Kaj storiti?

  • Izključite črpalko,
  • izlijte 20 % vode iz bazena in vanj dodajte svežo vodo,
  • ponovno priključite črpalko in ponovno zaženite sistem za kloriranje soli,
  • če se obvestilo o napaki E10 ponovno pojavi, ponovite prejšnje korake.

Napaka E11

V primeru obvestila o napaki E11, je vsebnost soli v vodi prenizka za razkuževanje. Sledite tem korakom, da situacijo odpravite:

  • črpalko izključite in ponovno vključite,
  • zaženite sistem,
  • v vodo postopoma dodajte 1,1 kg / 0,5 kg soli,
  • počakajte, dokler se sol ne stopi,
  • zaženite sistem kloriranja soli,
  • če se obvestilo o napaki E11 ponovno pojavi, ponovite prejšnje korake.

Napaka E12

Če sistem zazna puščanje vode znotraj črpalke, bo nadzorna plošča prikazovala obvestilo o napaki E12

Napaka E15

Obvestilo o napaki E15 se pojavi v primeru, da se modul Wi-Fi ne more uspešno povezati. Da odpravite tovrstno težavo, preprosto pritisnite kateri koli gumb in nadaljujte z uporabo bazena.

Kopanje v družinskem bazenu Lay-Z Spa Helsinki

Napaka GCF

Nadzorna plošča navadno prikazuje obvestilo o napaki 6CF ali GCF ob prvi uporabi, saj imajo naši masažni bazeni visoko raven varnostnega nadzora, zato se to opozorilo pojavi, ko je masažni bazen priključen v vtičnico brez pravilne ozemljitve. Da odpravite težavo, se obrnite na kvalificiranega električarja, ki bo preveril vašo električno napeljavo.

Potrebujete še več informacij?

Pridružite se Facebook skupini >>> Bestway za Vas in vprašajte za mnenje in izkušnje druge uporabnike. Lahko pa kontaktirate tudi naš podporni center na [email protected]. Naši prijazni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali!