Kako čistiti filter za masažni bazen?

Izpiranje filtra za masažni sistem

Filter za masažni bazen predstavlja srce črpalke Lay-Z-Spa®, s filtriranjem umazanije skrbi, da voda v našem bazenu ostaja čista in zdrava. Prav tako filtri preprečujejo, da bi nečistoče zašle v črpalko in grelec, saj bi to lahko povzročilo poškodbe in skrajšalo življenjsko dobo vašega masažnega bazena.

Nočno sproščanje v masažnem bazenu Lay-Z Spa.

Kako delujejo filtri za masažni bazen?

Filter za masažni bazen deluje v povezavi s črpalko vašega bazena. Kot glavni del filtrirnega sistema vsakega masažnega bazena črpalka srka vodo in jo potiska skozi filter, nato pa na novo prefiltrirano vodo vrača nazaj v masažni bazen.

Filtrski vložek, ki se nahaja v ohišju filtra, je izdelan iz številnih nizov plisiranega papirja. Ta plisirani papir ujame vso umazanijo in precedi vse nečistoče, ki jih je mogoče opaziti na njegovi površini, ko se filtrski vložek odstrani iz ohišja.

Filter za masažni bazen torej deluje tako, da lovi umazanijo in nesnago medtem, ko voda teče skozenj. Ko je vaša črpalka vklopljena, filter običajno kontinuirano čisti vodo, zato se ta umazanija lahko zelo hitro nabere, še zlasti, če svoj napihljivi masažni bazen redno uporabljate.

Brbotanje mehurčkov v masažnem bazenu Lay-Z Spa.

Kako pogosto moram očistiti ali zamenjati filtre masažnega bazena?

Med vsako uporabo ali najmanj enkrat na dva dneva morate odstraniti filtrski vložek iz ohišja bazenskega filtra in oba dela očistiti. Na 10—14 dni, odvisno od intenzivnosti uporabe vašega masažnega bazena, je treba stare filtre zamenjati z novimi (še posebej, če postanejo trši in razbarvani).

Pogosteje kot uporabljate svoj napihljivi masažni bazen, pogosteje morate čistiti in menjati filtre vašega bazena. Zelo pomembno je tudi, da se pred vsako uporabo bazena stuširate, da s svojega telesa izperete vsa naravna olja, pa tudi morebitne dezodorante in sredstva za vlaženje kože. S tem boste pripomogli k temu, da bodo vaši filtri zdržali dalj časa, da boste za obdelavo vode v bazenu porabili manj kemikalij in bo življenjska doba vaše črpalke daljša.


Kako očistim filter za masažni bazen?

Priporočamo, da imate vedno na zalogi rezervni filter za svoj masažni bazen. To pomeni, da lahko uporabljate en filter, medtem pa drugega perete, da bo pripravljen za naslednjo uporabo. Da bi podaljšali življenjsko dobo filtra, upoštevajte spodnja navodila za čiščenje:

  1. S cevjo izperite umazanijo iz filtra, preden se filter posuši.
  2. Pustite, da se filter za bazen popolnoma posuši.
  3. Stresite filter, da odstranite proste delce iz tkanine.
  4. Napolnite dovolj veliko in čisto plastično vedro s toliko vode, da vanjo popolnoma potopite filter.
  5. Za najboljše rezultate pustite, da se filter posuši, preden ga ponovno vstavite v ohišje.
Zelo pomembno je, da filter za masažni bazen redno čistite.

Kaj se zgodi, če ne očistim filtrov svojega masažnega bazena?

V primeru, da ne izpirate filtrov vašega svojega napihljivega masažnega bazena, filtri ti posledično postanejo zamašeni in neučinkoviti, kar v končni fazi omeji pretok vode (E02). To pomeni dodatno obremenitev motorja črpalke in potencialno lahko povzroči mehansko okvaro. Slaba nega in vzdrževanje filtra je sta razlog številka ena, ko gre za okvare črpalke/grelca, zato je ključnega pomena, da zagotovite, da so čist filter za masažni bazen in nadomestni deli vedno pri roki!

Za vse, kar potrebujete za vzdrževanje svojega masažnega bazena, raziščite našo ponudbo v razdelkih dodatna oprema za masažne bazene.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial